c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Tréningová Akadémia

Pečená Cvikla s Medom

Ingrediencie:

  • 3ks cvikla (stredne veľká)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3PL med
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie
  • citrónová šťava (z jedného malého citróna)
  • olivový olej

Postup:

  1. Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom, na dno poukladáme na koliečka nakrájanú cviklu.
  3. Vrstvu posolíme, pokoreníme, posypeme nakrájaným cesnakom a polejeme lyžicou medu. 
  4. Takto vrstvíme, kým neminieme cviklu.
  5. Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
  6. Pečieme na 180°C cca 45 minút.
  7. Hotové ihneď podávame. Tento cviklový šalát chutí za tepla i za studena.

Zdroj: https://workoutic.com/sk/blog/fit-recepty/pecena-cvikla-s-medom