Pečená Cvikla s Medom
Ingrediencie:
- 3ks cvikla (stredne veľká)
- 3 strúčiky cesnaku
- 3PL med
- soľ (podľa chuti)
- korenie
- citrónová šťava (z jedného malého citróna)
- olivový olej
Postup:
- Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom, na dno poukladáme na koliečka nakrájanú cviklu.
- Vrstvu posolíme, pokoreníme, posypeme nakrájaným cesnakom a polejeme lyžicou medu.
- Takto vrstvíme, kým neminieme cviklu.
- Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
- Pečieme na 180°C cca 45 minút.
- Hotové ihneď podávame. Tento cviklový šalát chutí za tepla i za studena.
Zdroj: https://workoutic.com/sk/blog/fit-recepty/pecena-cvikla-s-medom