c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Tréningová Akadémia

Unikátna vlastnosť molekulárneho vodíka

Unikátna vlastnosť vodíka prenikať bez problémov telesnými biomembránami, cez hematoencefalickú bariéru až do mozgu vzbudzuje už niekoľko rokov pozornosť vedeckej komunity.

Výskumy sa zameriavajú na jeho potenciál ochraňovať nervovú sústavu, podporovať liečbu neurodegeneratívnych ochorení a skúma sa aj jeho schopnosť podporovať odolnosť voči stresu. Štúdia zverejnená v roku 2017 kolektívom čínskych vedcov si dala za cieľ sledovať úlohu molekulárneho vodíka práve pri poruchách súvisiacich so stresom.

Štúdiu v angličtine si môžete pozrieť TU.

Molekulárny vodík zvyšuje odolnosť vôči stresu u myší

Autori: Qiang Gao, Han Song, Xiao-ting Wang, Ying Liang, Yan-jie Xi, Yuan Gao, Qing-jun Guo,Tyler LeBaron, Yi-xiao Luo, Shuang-cheng LiXi Yin Hai-shui ShiYu-xia Ma.

Neschopnosť úspešne sa adaptovať na stres vyvoláva patalogické zmeny, ktoré môžu viesť k depresii. Molekulárny vodík má antioxidačné, protizápalové a neuroprotektívne účinky. Potencionálna úloha molekulárneho vodíka pri poruchách súvisiacich so stresom je však stále málo pochopená.

Výsledky štúdie ukázali, že opakovaná inhalácia zmiešaného plynu vodík-kyslík [67%: 33% (V/V)] významne znížila akútne a chronické, stresom vyvolané depresívne a úzkostlivé chovanie myší.

Analýzy ELISA (imunosorbentný test spojený s enzýmom) ukázali, že inhalácia zmiešaného plynu vodík-kyslík blokovala zvýšenie sérových hladín kortikosteronu, adrenokortikotropného hormónu, interleukínu-6 a faktora nádorovej nekrózy u myší vystavených chronickému miernemu stresu.

Inhalácia plynného vodíka v dospievaní významne zvýšila odolnosť voči akútnemu stresu v rannej dospelosti, čo ilustruje dlhotrvajúce účinky vodíka na odolnosť voči stresu u myší. To bolo pravdepodobne sprostredkované spomalením osy HPA – hypotalamus-hypofýza-nadladviny (HPA hrá kľúčovú úlohu v bazálnej homeostáze a v reakcii tela na stres) a utlmením zápalových odpovedí na stres.

Skladom: Recovery H2 Inside

Možnosť osobného odberu: Tréningová Akadémia Miletička

Cena: 45 €/ 1 bal. alebo 80 € / 2-balenie (1 balenie obsahuje 90 kapsúl)